Kakaós csiga
Ha rád tőr egy kis édesség utáni vágy ajánlom ezt a klasszikus finomságot. Könnyen és gyorsan elkészíthető, bőséges adag az egész családnak.
Hozzávalók:
80 dkg liszt , 5 dkg élesztő, 2 teáskanál parajdi só, 0.5 l tej, 3 tojás sárgája, 3-4 evőkanál olaj……

Elkészítése:
A 0.5 l tejet felmelegítjük beletesszük az 5 dkg élesztőt, egy csipet cukorral feltuttatjuk.
A hozzávalókat beletesszük a tálba.
liszt, tojás, olaj, parajdi só
Jól eldolgozzuk, majd hagyjuk a tésztát 1 órát kelni.
A kelt tésztát átdolgozzuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra.
Töltelék:
1db Rámát kikeverünk annyi kakaóval és cukorral amennyit felvesz.
kb: 2 evőkanál Arany kakaó por
3 evőkanál cukor
Az elnyújtott tésztát megkenjük a vajjal,
Majd feltekerjük és sütőpapíros tepsibe szeleteljük.
180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!